En hverdag i en Autobolig

Du kommer hjem fra jobb til tomt hus en mandag ettermiddag– hva er det første du vil gjøre?

I denne artikkelen beskriver vi hvordan typiske hverdagssituasjoner blir forandret og hvordan de oppleves i et ekte smarthus fra Autobolig.

I tillegg blir vi med Tyron i en skikkelig omvisning i Loxones dedikerte «Show Home». Her får vi en eksklusiv titt og en godt forklarende demonstrasjon på hvordan mange av funksjonene i en Autobolig med Loxone-teknologi fungerer og oppleves i hverdagen. Vi i Autobolig har ved flere anledninger bodd i dette huset i Kollerschlag i Østerrike, og videoen gjenskaper litt av magien du får i en Autobolig.

Ettermiddagen

Ja – hva er det første du gjør når du kommer hjem?

For mange av oss så er det middagslaging som står for tur, og som førstemann hjem ser du leveransen fra Oda som står på innsiden av døren. Budet slapp du inn fra mobilen rett før du kjørte fra kontoret.

Vel inne på kjøkkenet er luften sval takket være den automatiske solskjermingen som sørget for å holde solen ute hele dagen. Nå på ettermiddagen har solen beveget seg over til baksiden av huset og persiennene har igjen gått opp automatisk slik at du igjen kan nyte utsikten mot den travle byen og se at ungene kommer tuslende fra SFO nede i veien.

person holding knife slicing vegetable

Kveldskos

Lite kan måle seg med følelsen av ro når dagens gjøremål er tilbakelagt.

Hva som er en rolig kveld har like mange svar som det finnes mennesker. For noen er det å krype under et teppe med en god bok og et glass rødvin med den siste skiva til favorittartisten på anlegget. For andre er det å sovne sammen med 5-åringen på sengekanten midt i kapittel 5 av «Kardemommeby». Eller for noen endelig å ha tid til en god telefonsamtale med barndomskompisen.

Uansett hva som er din kveld er det godt å vite at om noen ringer på døra blir ikke barna forstyrret siden huset vet at de sover. Du kan gi et anerkjennende blikk på plantene som vanner seg selv, og du er selv vel vitende om at når øynene føles tunge er det bare en enkel handling som skal til for å stenge ned hele huset fra nattbordet.


Tid for venner

Endelig tid for kvelden der to vennepar kommer over. Grillen står klar og været er på deres side. Alt er duket for en hyggelig kveld.

Musikk står sentralt for å skape den gode atmosfæren. Innfellingshøyttalere både ute på verandaen og over spisestuen spiller passende musikk i perfekt synkronisering, mens når gjestene besøker badet starter den samme musikken i det de går inn i rommet.


Og når mørket etter hvert faller på, tennes lyset i hagen og uteområdet blir forvandlet til en liten oase. Inne sørger belysningen for den kose, intime atmosfæren som innbyr til den gode samtalen der tiden forsvinner umerkelig ut i de små timer.

Opplev full kontroll gjennom kvelden med en Touch and Grill over både entrecôten, musikken, markisen og selvfølgelig lysene.


Hvordan er en hverdag i en Autobolig?

Bli med Tyron på en omvisning i et skikkelig smarthus fullstappet med teknologi fra Loxone!

I full integrasjon med alle boligens tekniske systemer og fra mange forskjellige leverandører, kan du her få en sniktitt på hvordan det føles å bo i et ekte smarthus fra Autobolig med teknologi fra Loxone. Et nivå av integrasjon som de færreste matcher uten at kunden selv er ingeniør!

Se videoen under, og les gjerne mer om prosjektet hos Loxone her.

 
 

KONTAKT OSS I DAG

En hverdag i en Autobolig
Autobolig AS, Henning Herfjord 9. juli 2021
Del i sosiale medier
Arkiv
Smarthus i eksisterende bolig
Mange tenker at smarthus i eksisterende bolig ikke er mulig eller er noe for meg, for jeg skal jo ikke bygge meg nytt hus. Det er bare en myte, for det er veldig mange muligheter, ja nesten like mange, for deg som kun vil oppgradere boligen du allerede bor i!