Smarthus i eksisterende bolig

Mange tenker at smarthus i eksisterende bolig ikke er mulig eller er noe for meg, for jeg skal jo ikke bygge meg nytt hus. Det er bare en myte, for det er veldig mange muligheter, ja nesten like mange, for deg som kun vil oppgradere boligen du allerede bor i!

Hva kan jeg gjøre med smarthus i eksisterende bolig?


Først og fremst, hva er en eksisterende bolig? Det kan være alt fra boliger som er flere hundre år gamle, til helt nye boliger som bare ikke har smarthusteknologi.

I førstnevnte tilfelle skal man kanskje gjøre en større oppgradering, men beholde sjelen til det gamle huset. I det siste ønsker man ikke å gjøre noe som helst mer enn nødvendig for å få et smartere hjem.

Autobolig leverer smarthus basert på systemet Loxone. Her har vi fordelen av å kunne kombinere både kablet og trådløs teknologi.

I en større renoveringsjobb vil kanskje enkelte deler av huset bli ribbet helt til skjelettet og det er naturlig å planlegge som om det ville vært et nybygg. Det vil si mest mulig med kabel og minst mulig batteridrevne enheter. Men deler av bygget skal det kanskje ikke gjøres noe med, da benytter vi trådløse enheter i den delen. For brukeren vil det ikke være mulig å se forskjell på utstyret. Og alt snakker sammen.

Forutsetninger:

Før du går i gang er det lurt å stille seg følgende spørsmål:

  1. Er huset «gammelt», «veldig gammelt» eller verneverdig?

  2. Hvor omfattende skal du pusse opp/renovere?

  3. Budsjett?

  4. Skal du uansett bytte ut noe elektrisk?

  5. Hva ønsker du å oppnå?


Hva er nyttig og hva er bare for moro?

Hva er nyttig og lurt, og hva er nice to have? Slår det ene i hjel det andre? Nei den grensen er ikke lett å trekke. Det som i dag kanskje er en ren komfortløsning vil i morgen være det som passer på deg slik at du kan bo lenger hjemme.

Ellers kan man jo selvsagt diskutere hvor livsnødvendig det er med et smarthus-integrert grilltermometer, der vil nok de lærde strides noe. Men for oss med ekstra kjærlighet for et godt grillmåltid og ny teknologi så er Touch & Grill Air en absolutt nødvendighet!

Uansett, du kan spare mye, eller få mye mer pr minutt og pr krone, ved å bruke tid på og få hjelp til planleggingen. Det hjelper vi deg selvsagt gjerne med!Book en gratis rådgivningstime med oss online!


Smarthus i eksisterende bolig
Autobolig AS, Henning Herfjord 9. juli 2021
Del i sosiale medier
Arkiv
Galopperende strømpriser
Hvordan kan en Autobolig spare inn på strømregningen?