Ullevaal stadion

For en stund tilbake utførte vi en del arbeid på Ullevaal stadion, og vi har jo enda ikke vist det frem! 
Men om du er supporter, så har du kanskje allerede sett noe av det vi har levert her? 

Dette er det kulestNorge har å by på innen fotball. Her skifter verdensstjerner i garderobene,  før de blir møtt av det fantastiske lyset i spillertunnelen på vei ut for å motta jubelen fra 10-000ener av supportere. 
Snøhetta har stått for designet av bygget, som oser kvalitet og spennende løsninger.
Og dette har vi fått være med på å levere! Dette er Hennings favoritt med dette prosjektet. 

Spillertunnellen ser rå ut med vårt ferdigprogrammerte lysoppsett. Tunnelen er fylt med RGBW ledstriper og Loxone sine RGBW dimmere, og sammen skaper de virkelig et unikt inntrykk. 

Stadion i seg selv, har mange forskjellige lystyper. Men felles for de alle, er at veldig mye nå styres av Autobolig og Loxone. Åpenheten i vårt system gjør det mulig å integrere for eksempel DALI-lys, og det fungerer sømløst med resterende andre lyskilder. 
Dette kommer virkelig til sin rett her, hvor de gjør mange tv opptak for forskjellige arrangementer. Vårt oppsett med forskjellige scener gjør det enkelt for arrangør å sørge for at lyset alltid er optimalt for hva som skal skje. 

I helgen var der for eksempel Kygo-konsert på stadion, og det ble behov for endringer i lyssetting for garderobene. 
Erik kastet seg rundt fra hjemmekontoret, og lagde en spesifikk konsertløsning for anledningen. 
Når konserten var ferdig, kunne Øyvind enkelt slå av denne funksjonen, og være tilbake i normal drift når uken startet igjen. 

Når vi har produksjonsselskaper her, stiller vi inn ferdige scener sammen med kamerateamet, slik at vi kan bruke de ved en senere anledning også. Dette gjør at forarbeidet før opptak neste gang, allerede er gjort. Det er uvurderlig for oss, og sparer mye tid for alle parter.

                                               - Øyvind Sakshaug, driftssjef stadion

På Ullevaal stadion styrer Autobolig nå alt lys i garderober og områder rundt spillerne. Samt møte- og konferansedelen som befinner seg i 5 etasje. Planene fremover er å fortsette å inkludere våre løsninger på flere områder, og dette er også Eriks favoritt på dette prosjektet. 

Nemlig mulighetene fremover! 

Med grunnlaget som nå er lagt med vårt system, vil fremtidig renovering av stadion gjøre det enkelt å fortsatt utvikle dette. Loxone kommer stadig med nye produkter, og det er veldig spennende at stadion kan utvikle seg i takt med tiden og nye behov.  
Ullevaal føyer seg inn i rekken av mange spennende prosjekter vi har fått tatt en del i, alt fra leiligheter, eneboliger og store kontorbygninger. Igjen og igjen, viser Loxone seg å være et stabilt og trygt valg, og vi gleder oss til fremtidige henvendelser fra Øyvind Sakshaug. 

Dette prosjektet fikk vi tilgang til, via en av våre installasjonspartnere. 
Det ble ytret ønske om bygningsautomatisering. med spesiell vekt på lysstyring og muligheten for å styre dette fra en smarttelefon på en enkel måte. 
Her tok vi oss av planlegging, prosjektering og all programmering. 
Vi er svært takknemlige for partnere som anbefaler oss til slike spennende prosjekter, og vi gleder oss til fortsettelsen. 

Vi opererer i et ganske lukket miljø når det gjelder impulser til nye løsninger - spesielt tekniske
løsninger. Vi stolte på innspill fra flere som foreslo Autobolig AS og Loxone. Hele veien gjennom planleggingen, monteringen og i etterkant har vi blitt behandlet med stor profesjonalitet. I Loxonesystemet ser vi nå det brede spekteret av brukervennlighet, og vurderer allerede å utvide systemet mot ytterligere funksjonalitet som stadionlys og under-gressoppvarming.


                                         Øyvind Sakshaug, driftssjef stadion
Ullevaal stadion
Autobolig AS, Lena Berg-Jensen 7. juli 2022
Del i sosiale medier
Arkiv
Det er lov å drømme...
Sommer, sjøen og barndomsminner