Multimedia i et smarthus

Hva gjør multimedia i et skikkelig smarthus så spesielt? For å si det litt enkelt så gjør vi lyd til en nøkkelfunksjon i en autobolig.

Ta et eksempel: I stuebordet har du bygd inn en Touch Surface som gjør bordet ditt om til en touch-bryter. Med den trigger du stemningen «kino». Da dimmes lysene ned, prosjektoren slåes på, lerretet går ned, surroundsystemet vekkes til live og ringeklokken på døra blir mutet. Alt med et enkelt klikk.

Dette eksempelet er jo for entusiasten og ikke noe som er med i ethvert prosjekt, men hva med en høyttaler i taket på badet eller kjøkkenet?

Dansende par

Lyd som underholdning

Vi tenker i all hovedsak på lyd i smarthuset som underholdning. Og det er jo hele… nei vent… halve vitsen.

Se for deg en vanlig hverdag. Hvor mye bedre blir ikke den hvis det hele starter med at vekkerklokken din ikke er en gammeldags klokkeradio, men en integrert funksjon i boligen?
I en autobolig vil du kunne stille inn vekkerklokken i Loxone-appen, og en halvtime før den skal ringe begynner lysene på soverommet gradvis å slå seg på. På den måten tror kroppen at det er morgen.
Når tiden er inne starter radioen eller favorittlåten din på de innfelte høyttalerne på soverommet. Samtidig går solskjermingen opp og slipper inn morgensola.

Du våkner med en god følelse og tusler inn på badet. Der starter nyhetene automatisk idet du går inn.

Når morgenstellet er gjort går du ut på kjøkkenet for å lage frokost, og du starter opp radioen eller favorittspillelisten på spotify som hjelper deg igang med dagen.

Dame som danser
Loxone høyttaler

Lyd som verktøy

Den andre halvdelen av lyd i et smarthus er jo den som hjelper deg i ulike situasjoner.

Skulle det bli innbrudd fungerer hele lydanlegget som sirene. Lyden kan du velge helt selv.

Om det begynner å brenne vil lydanlegget varsle deg om det.

Viktige beskjeder kan også bli lest opp via lydanlegget. Det kan være viktige beskjeder fra systemet, eller det kan være at du har lagd din egen for å gi beskjed til barna at middagen er klar.

Spørsmål om lyd, bilde eller generelt om Autobolig? Ta kontakt da vel!