Hva gjør multimedia i et skikkelig smarthus så spesielt? For å si det litt enkelt så gjør vi lyd til en nøkkelfunksjon i en Autobolig.

Ta et eksempel: I stuebordet har du bygd inn en Touch Surface som gjør bordet ditt om til en touch-bryter. Med den trigger du stemningen «kino». Da dimmes lysene ned, projektoren slåes på, lerretet går ned, hjemmekinosystemet vekkes til live og ringeklokken på døra blir mutet. Alt med et enkelt klikk.

Dette eksempelet er jo for entusiasten og ikke noe som er med i ethvert prosjekt, men hva med en høyttaler i taket på badet eller kjøkkenet?

 
 


Musikk som underholdning

Vi tenker i all hovedsak på lyd i smarthuset som underholdning. Og det er jo hele… nei vent… halve vitsen.

Se for deg en vanlig hverdag. Hvor mye bedre blir ikke den hvis det hele starter med at vekkerklokken din ikke er en gammeldags klokkeradio, men en integrert funksjon i boligen?

I en Autobolig vil du kunne stille inn vekkerklokken i Loxone-appen eller på Touch Nightlight Air, og en halvtime før den skal ringe begynner lysene på soverommet gradvis å slå seg på. På den måten tror kroppen at det er morgen.

Når tiden er inne starter radioen eller favorittlåten din på de innfelte høyttalerne på soverommet. Samtidig går solskjermingen opp og slipper inn morgensola.

Du våkner med en god følelse og tusler inn på badet. Der starter nyhetene automatisk idet du går inn.

Når morgenstellet er gjort går du ut på kjøkkenet for å lage frokost, og du starter opp radioen eller favorittspillelisten på Spotify som hjelper deg i gang med dagen.

3. generasjons lydanlegg!

Før måtte vi kjøpe musikken vi skulle lytte til i et fysisk format, eller finne oss i hva som ble sendt på et knippe radiokanaler til et gitt tidspunkt.

Så med utbredelsen av internett, smarttelefoner og devicer gjennom 2010-tallet fikk vi en ny generasjon underholdningsteknologi. Verden ga oss streaming, podcasts og "on-demand".

Nå er 3. generasjon her! Selvfølgelig med egenskapene til sine forfedre, men i tillegg er det en helt integrert del av hjemmet eller arbeidsplassen din. Knappene på veggen er koblet til anlegget, praktiske beskjeder eller signaler blir avspilt gjennom høyttalerne og anlegget får en mye større funksjonalitet.

Les mer om eksempler på funksjonaliteten videre nedover
round black vinyl disc on vinyl player

Intelligent alarm

Få utstrakt varsling gjennom hele boligen hvis det skjer noe galt: vannlekkasje, brann eller til og med innbrudd. Alle husets høyttalere varsler!

Hensynsfull vekkerklokke

Våkne til lyden av ditt favoritt morgenshow på radioen. Bare sett på vekkerklokken og musikken vil gradvis trappes opp for å gi deg en god start på dagen.

Smart ringeklokke

Hvis noen ringer på vil dørklokken kime i ønskede rom til forskjell fra en tradisjonell klokke som bare høres i deler av huset. Barna lagt seg? Ingen problem, da blir selvfølgelig lyden deaktivert der!

Tekst-til-Tale

Systemet kan programmeres til å spille forhåndsprogrammerte meldinger i forskjellige situasjoner. Dette kan brukes i mange sammenhenger for å få påminnelser. Spesielt nyttig funksjon innen velferdsteknologi.

Talebeskjeder

Fra Loxone-appen kan du enkelt spille inn beskjeder som kringkastes rundt i huset eller på kontoret. "Maten er klar" eller "Kort allmøte om 5 minutter" sørger for å få alle på plass.

Intelligent automasjon

I en restaurant for eksempel kan man ønske å spille energisk musikk før åpningstid med de ansatte forbereder dagen. Men når gjestene ankommer er det behov for å dempe musikken og bytte til en rolig bakgrunnsmusikk. Alt dette kan programmeres til å skje automatisk.

Utallige tilkoblingsmuligheter

Systemet muliggjør tilkoblinger av eksterne kilder, som en platespiller eller kan spille til et stort og kraftig hjemmekinoalegg via optisk S/PDIF.

Strøm musikk fra Spotify. Støtter også Spotify Connect

Musikk på minnekort

Din egen musikk lagret på minnekort

Inn- og utganger

Koble til eksterne kiler. Linje inn/ut og optisk S/PDIF ut.Radiokanaler fra hele verden fra TuneIn

Musikk fra USB-lager

Behov for mer plass? Spill musikk fra USB-lager

Cast din musikk med ekstremt fleksible AirPlay2

Vil du vite mer om multimedia i et smarthus?

Skriv til oss i skjemaet under og vi kontakter deg

Thank You For Your Feedback

Our team will message you back as soon as possible.
In the meantime we invite you to visit our nettsted.