Loxone Electronics GmbH ble etablert i 2009 i Kollerschlag, Østerrike. I dag består Loxone av over 400 ansatte og er etablert i mange land. Loxone har et partnernettverk på mer enn 15.000 installatører i hele verden, som totalt omsatte for nesten €100.000.000 i 2018. Hvorav 71% av Loxones omsetning går til eksport fordelt på nesten 100 nasjoner i hele verden.

Loxone produserer et styresystem som baserer seg på en Miniserver, som de siden oppstart har solgt om lag 100.000 stk av før oppfølgeren Miniserver Generasjon 2 kom høsten 2019. I Norge har det siden 1.1.2017 vært Autobolig som har vært offisiell distributør. Autobolig ble Norges første Gold Partner i 2016 og har siden 2017 hvert Loxone Gold Distributor. I april 2019 har vi valgt å slutte med distribusjon for å fokusere på egne prosjekter og vi har nå status som Norges eneste Loxone Platinum Partner.

Historien om Loxone

I 2008 likte Thomas Moser og Martin Öller ideen om å ha et hjem der de fleste funksjoner, som sikkerhet, energieffektivitet og komfort, kunne styres sentralt. Dette var på en tid der biler allerede kunne lukeparkere seg selv og robot-gressklippere kunne ta vare på hagen. Så hvorfor var hjemmet så langt bak?

Martin og Thomas ønsket intelligent og praktisk automatisering i sine egne hjem, så de saumfarte markedet for noe som ville tilfredsstille deres behov, men fant kun upraktiske, kompliserte og dyre løsninger.

«Vi ønsket oss en løsning som var svært intelligent, enkel å bruke og likevel rimelig! Vi ønsket oss et system der lysene ville slå seg av og på automatisk og i passende lysstyrke for tiden på dagen. Vi ønsket et system som var intelligent nok til å lukke persienner og screens automatisk basert på solens posisjon, og et system som opprettholdt den perfekte temperaturen i alle rom.»- Martin Öller

Og slik startet konseptet Loxone. I utgangspunktet utviklet Martin og Thomas det kun for å dekke sine egne behov, men nå er det tilgjengelig for alle. Og ikke bare det, Loxone er i ferd med å bli markedsledende i Sentral-Europa og tar stadig større markedsandeler i Nord-Amerika, Øst-Europa og Asia

loxone-martin-thomas-autobolig-smarthus

Et hjem ulikt alle andre

Et smarthus fra Loxone tenker som deg. Det forstår hvilke lys som skal slås på, hvilken musikk som skal spilles og hva din foretrukne romtemperatur er for ulike tider på dagen. Enten det er morgen eller kveld, tid for matlaging, avslapning eller besøk. Dette nivået av komfort kan kun oppleves i et Loxone Smarthus.

I et smarthus fra Loxone er det alltid behagelig temperatur. Oppvarmingen i hvert rom kan styres individuelt, noe som betyr at dersom du liker et godt og varmt bad om morgenen og et kjølig soverom om natten, så vil ditt hjem ordne dette automatisk for deg. Når du ikke er hjemme, senkes temperaturen slik at du sparer strøm og penger. Belysning med wow-faktor

Belysning har evnen til å totalt endre rommets karakteristikk. Det gir deg en utmerket mulighet til å skape stemning og kontrast i hjemmet ditt. Med Loxone kan du velge mellom alle verdens farger og kombinere forskjellige lamper og nivåer for å lage ditt eget utvalg av lysscener.

Multiroms lyd

Multiroms lyd lar deg lytte til et bredt spekter av musikk i forskjellige rom, samtidig som musikken kan følge deg når du beveger deg rundt. Du kan f.eks. våkne opp til din favorittsang om morgenen og lytte til avslappende musikk om kvelden.

Med solskjerming fra Loxone, vil rullegardinen åpne seg om morgenen for å ønske dagen velkommen, mens persiennen åpnes for fullt for å utnytte solskinnet til oppvarming av hjemmet ditt. Når kvelden kommer, vil persiennene lukke seg for å gi deg privatliv.

Bruk «Godnatt-knappen» når sistemann går og legger seg. Et klikk er alt du trenger for å slå av apparater og lys, samt aktivere alarmen, slik at du kan hoppe i seng og falle i søvn uten bekymringer for huset.

Loxone Smarthus - Velkommen til en automatisk hverdag

Smart energiflyt

Et Loxone Smarthus administrerer energi automatisk. Det hjelper deg derfor med å få mest mulig ut av strømmen du produserer selv og kan hjelpe deg med å spare energi. Med variable strømpriser, samt tider på døgnet med meget høy pris, er det mye å spare på et intelligent system som passer på forbruket.

Alt jobber sammen

I hjemmet ditt kan varmen fra solen bli fanget for å skape en behagelig temperatur. Om du har en peis, store vinduer eller bruker solfangere, vil rommene bli intelligent oppvarmet for å nå ønsket temperatur. Samtidig sørger det for å ikke sløse med energien.

Standby killer

Smarthuset ditt passer automatisk på at alle enheter som ikke er i bruk slåes av automatisk slik at du sparer energi. Produser din egen energi og optimalisér bruken av den Den selvproduserte energien i hjemmet ditt vil bli brukt effektivt når det er tilgjengelig. Dette gir deg f. eks. muligheten til å bruke vaskemaskinen, tørketrommelen eller oppvaskmaskinen uten at det koster deg noe.

Nyt gratis elbil-lading

Hvis du har et solcelle-anlegg og et ladesystem for elbil, kan Loxone hjelpe deg med å lade din elbil gratis. Smarthuset balanserer intelligent energibehovet i huset og kanaliserer all tilgjengelig energi til elbilen.

El-bil lading - Loxone - Smarthus - Lad når strømmen er lavest.

5 enkle steg til ditt smarthus

1. Planlegging

Din Loxone Partner vil være til stede for å hjelpe deg med å planlegge og designe prosjektet ditt. De vil kunne gi deg råd og hjelpe deg med å bestemme hvilke produkter og funksjoner du vil ha i ditt nye hjem.

2. Kabling

Din partner vil verifisere kablingen av ditt smarthus slik at hjemmet ditt bruker fremtidssikker kabling og at alt er koblet riktig. Hvis prosjektet ditt bruker Loxone Air-produkter, kan partneren sørge for riktig installasjon av disse.

3. Programmering

Etter du har installert dine Loxone-produkter, vil din Loxone Partner programmere systemet. Vi anbefaler at alle Loxone smarthus er programmert i henhold til Loxone’s standard.

4. Klart til start

På dette tidspunktet vil du kunne begynne å nyte ditt nye smarthus og alle fordelene med en helautomatisert hverdag

5. Optimalisering og utvidelser

Når du har funnet deg til rette, ta kontakt med din Loxone Partner, som vil kunne hjelpe deg med videre tilpassing og utvidelse av ditt smarte hjem.
loxone-austria-distributor-norway-autobolig-smarthome-smarthus

Nøkkelord; Loxone, Norge, Autobolig, Smarthus, Historie, Løsning, Intelligent, Hjem, Multirom, Lyd, Solskjerming, Smart Energiflyt, El-bil lading, Kabling, Programmering, Optimalisering