Brannmann slukker brann

Brannalarm

I alle moderne hus er det krav til brannalarm, og godt er det. Men minstekravene til brannvarsling er nettopp det, minstekrav. Med enkle grep kan du gjøre boligen betydelig tryggere både for deg som beboer og for bygningen.

I enkleste form handler det om at smarthuset får beskjed fra brannsentralen i boligen om at det brenner. Da vil det trigge en rekke funksjoner som gir deg bedre tid til både å slukke og rømme, men det kan også være nok til at brannen aldri får skikkelig feste og slukker av seg selv.

Følgende skjer ved utløst brannalarm (avhenger av installerte komponenter):

  • Du får varsel i appen om at det brenner, selv om du ikke er hjemme
  • Alt lys i boligen skrus på for å sikre rømming
  • Alle styrte forbrukere, som benkestikk, tørketrommel etc. skrus av umiddelbart
  • Vekter/brannvesen blir varslet (krever eget abonnement)

Med et litt mer avansert brannvarslingssystem har systemet kontakt med hver enkelt detektor i boligen. Da vil du se appen hvilken detektor som er utløst og du kan sjekke ut rommet umiddelbart. Har du multiroms lydanlegg kan dette fortelle deg med tale hvor det brenner og du kan velge den tryggeste rømningsveien.

HUSK! Å redde ut alle personer og dyr i boligen er det viktigste! Ikke forsøk å slukke med mindre du er helt trygg på at du vil klare det. Tenk alltid på egen og andres sikkerhet først!